Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
Kunststofkozijnen
Kunststofkozijnen van vinyl zijn ongevoelig voor corrosie, rot, schilferen, roest en aantasting door termieten of andere insecten.

De traditionele materialen voor ramen en kozijnen hebben vandaag de dag te kampen met enorme concurrentie van plastic alternatieven op het gebied van uiterlijk, flexibiliteit in ontwerp, kosten en energie-efficiëntie. Een voorbeeld van een plastic dat in ramen wordt gebruikt is polycarbonaat. Dit materiaal is ook verwerkt in brillen en staat bekend om zijn duurzaamheid en zuiverheid. Overige kenmerken van dit materiaal betreffen het lichte gewicht, bestendigheid tegen verbrijzeling en een laag warmtegeleidingsvermogen, wat de kosten om de woning te verwarmen en af te koelen verlaagt en toch bescherming biedt tegen gevaarlijke weersomstandigheden.

Schimmel kan een groot effect hebben op de kwaliteit van de lucht binnenshuis en op de gezondheid van mensen met overgevoeligheid of astma. Condens kan worden verminderd door plastic in kozijnen te verwerken, zoals massief vinyl of vinyl-beklede kozijnen. Het verminderen van condens helpt om schimmel te voorkomen.

Het kost drie keer zo weinig energie om kozijnen van vinyl te produceren als aluminium kozijnen. Dit is aangetoond in een onderzoek door een internationaal gerespecteerd levenscyclusanalysebedrijf. Daarnaast is berekend dat het gebruik van raamkozijnen van vinyl zeer veel energie per jaar bespaart in Nederland. De energie-efficiëntie van raamkozijnen van vinyl wordt verder verhoogd door ruimtes in het kozijn te ontwerpen die extra weerstand bieden tegen warmteoverdracht en isolerende luchtzakken.

Door de hoge energie-efficiëntie van glazen deuren en ramen van vinyl wordt minder elektriciteit verbruikt om een huis of gebouw te verwarmen of af te koelen. Op deze manier draagt dit bij aan een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen. Daarnaast is er geen verf, beits, stripper en verdunner nodig die de luchtkwaliteit negatief beïnvloeden, aangezien glazen deuren en ramen van vinyl onderhoudsarm zijn.

 

©2024 goedkoopstekunstofkozijnen.nl