Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
Onderhoud

Onderhoudstips voor kunststofkozijnen

Hoe onderhoud je je kunststofkozijnen?

Schone ramen maken je huis aantrekkelijker. Niemand wil in een huis met vieze ramen zitten. Gelukkig hoef je je bij het schoonmaken geen zorgen te maken over de verf op de kozijnen. De enige zorg is onderhoud.

Het kozijn kan twee keer per jaar worden schoongemaakt. Hoe vaker je het schoonmaakt, hoe gemakkelijker het de volgende keer wordt. Gebruik een borstel om het stof te verwijderen. Vervolgens gebruik je een ongekleurde (bij voorkeur witte) natte doek om het kozijn schoon te vegen. Zorg ervoor dat je geen strepen achterlaat. Het is ook mogelijk om een kunststof cleaner te gebruiken, maar wees voorzichtig met het reinigen op deze manier.

Reiniging van het glas

Algemeen gesproken is het het beste om het glas vier tot acht keer per jaar te reinigen. Gebruik hiervoor een doek die is natgemaakt met water of glasreiniger. Een doek voor het reinigen en de andere voor het drogen voor super heldere resultaten. Maak de ramen niet in de zon schoon, aangezien dit tot strepen kan leiden.

Hoe onderhoud je je deur van kunststof?

Check het onderhoud van je kunststof deuren twee of drie keer per jaar. Het is belangrijk om de scharnieren en sluitpunten na te gaan om ervoor te zorgen dat ze niet vast komen te zitten, horten of stijf worden. Reinig je deuren regelmatig met zeepwater om al deze problemen te voorkomen indien mogelijk. Een andere optie is om een oplossing van smeerolie te gebruiken om het horten van scharnieren of sluitpunten te voorkomen. Zorg er tenslotte voor dat alle schroeven goed vastzitten.

Deze kleine maar belangrijke onderhoudspunten voor je deuren en ramen van kunststof kunnen je een hoop geld en tijd besparen.

 

©2023 goedkoopstekunstofkozijnen.nl