Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
Herman Veldwachter Bouw en Advies in
Bathmen
[Terug naar plaats Bathmen]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunstofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunstofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Herman Veldwachter Bouw en Advies
Dorpsstraat 11
7437 AJ Bathmen

tel: 0570.543020

Extra informatie

Herman Veldwachter Bouw en Advies   
Wij zijn gespecialiseerd in de kleinere projecten. Door klein te blijven, houden we de algemene kosten laag en kan bij elk project een zeer scherpe prijs worden gegeven. 
 
Wij zijn dan ook dé vakman voor uw verbouwing - van begin tot eind 
 
• Een persoonlijk advies en het concretiseren van uw wensen; 
• Het aanvragen van de noodzakelijke vergunningen en subsidies; 
• Het opstellen van de complete begroting; 
• Het maken van een (ver)bouwplan. 
• Het op basis van uw wensen selecteren van de juiste leverancier(s) voor de gewenste producten en diensten. 
• De coördinatie van en de uitvoering van de totale (ver)bouw. 
• De uiteindelijke oplevering van de op maat gerealiseerde verbouwing. 
 
Herman Veldwachter Bouw en Advies voert de totale regie over uw verbouwing. Het enige dat u hoeft te doen is keuzes te maken ten aanzien van de concrete invulling van uw (woon)wensen. Zo heeft u het gemak en de zekerheid van een zorgeloze verbouwing. 
Uiteraard verzorgen wij ook het benodigde tekenwerk en de bouwaanvraag. Kortom, aan de vakman kunt u alles over laten! 
 
Advies over Nieuwbouw en Verbouw 
 
Binnen ons bedrijf maakt het geven van advies en begeleiden van allerlei bouwprojecten (van begin tot eind) een belangrijk onderdeel uit. 
 
Vaak valt er voor de klant/opdrachtgever door een vakkundig oog veel te besparen tijdens de bouw van bijvoorbeeld uw woning of aanbouw aan uw woning. 
 
Wij willen dan ook graag uw 'bouwvakkundig' oog zijn. 
 
Wij begeleiden uw bouwproject, organiseren en begeleiden bouwvergaderingen en zorgen er voor dat er zo weinig mogelijk storingen tijdens het bouwproces optreden. Het goed afstemmen van de loodgieter, elektricien, aannemer en toeleveranciers laat nog veel te wensen over en hiermee valt voor de klant veel te verdienen. 
 
Ook maken wij tekeningen en kunnen het kostenplaatje zo duidelijk mogelijk voor u opstellen. 
 
Soms is het raadzaam om een inspectierapport op te laten stellen en aan de hand van het rapport een onderhoudsplan te maken. Onderhoud van uw woning (of onroerend goed) is onmisbaar. Dit is van groot belang voor de levensduur van uw pand. Het is daarom ook mogelijk een onderhoudscontract met ons af te sluiten zodat we eens per periode een inspectie bij u uitvoeren 
 
Nieuwbouw? 
 
Binnen ons bedrijf richten wij ons niet zo zeer op woningbouw. 
Wel kunt u terecht voor bv:  
 
  • Een schuur in oude stijl 
  • Bedrijfshallen 
  • Alle wat kleinere projecten naar uw eigen wens. 
 
Verbouw 
 
Dit is het grootste onderdeel van ons bedrijf. Velen zijn u al voorgegaan. 
Wij maken in overleg een vrijblijvende offerte met een zo duidelijk mogelijke omschrijving. 
De sterke kant van ons bedrijf is dat u later niet voor verrassingen komt te staan met meerwerk of onvoorziene kosten. 
 
Voor het correct uitvoeren en op maat verbouwen kunnen wij putten uit onze jarenlange ervaring. 
 
Enkele voorbeelden van verbouwingen: 
 
  • een erker aanbouwen 
  • een verdieping op de woning of garage 
  • garage bij-/verbouwen 
  • badkamer aanpassen 
  • extra ruimtes maken 
  • en nog vele mogelijkheden meer... 
 
Al deze verbouwingsmogelijkheden kunnen wij op passende wijze voor u verzorgen. 
Denkt u ook eens aan het idee om uw woning in een nieuw jasje te steken door vanuit de basis een moderne stijl te creëren. 
 
Stappenplan 
 
Een succesvolle verbouwing bestaat in regel uit de volgende fases 
 
• Oriëntatie verbouwingswensen en financieel plan 
• Ontwerp & werktekeningen door een aannemer en/of architect 
• Opdracht offertes en bouwbegeleiding 
• Bouwfases planning en milieu 
• Oplevering nazorg 
 
Oriëntatie 
 
Zet uw verbouwingsplannen op papier. Noteer vooral uw speciale wensen met betrekking tot ideeën over de afwerking, bijvoorbeeld of u behang wilt of wilt laten stukadoren. Meet de betreffende ruimte(s) op en maak een schetstekening van de oude en nieuwe situatie. Teken hier uw meubelstukken in, zodat u een idee krijgt van het oppervlak en de indeling van de ruimte(s) ná de verbouwing. 
Ontwerp 
 
Voor een aantal verbouwingen zult u naast een aannemer ook een architect nodig hebben. Het betreft dan ingrijpende wijzigingen aan uw huis, zoals het aanbouwen van een garage of het aanbouwen van een extra verdieping. Voor dit soort grote wijzigingen verzorgt de architect het ontwerp en de bouwtekeningen. Voor kleine verbouwingen, zoals serres, muurdoorbrekingen en verandering van de badkamer, kunnen wij het ontwerp verzorgen. 
 
Werktekeningen 
 
Het kan wenselijk zijn om een meer gedetailleerde (werk)tekening te laten maken van (een onderdeel) van het plan, alvorens u tot uitvoering of onderhandeling met een aannemer of leverancier over kunt gaan. In deze zogenaamde werktekeningen wordt in detail getekend hoe het ontwerp in elkaar zit en uitgevoerd moet worden. Het kan hierbij gaan om een tafel of inbouwkast, maar ook om een complete keuken of serre. Over het algemeen is voor deze fase persoonlijk contact noodzakelijk om de precieze wensen en eisen door te nemen. 
 
Opdracht 
 
Na het maken van het ontwerp wordt door ons bij de gemeentelijke instanties gecontroleerd of het ontwerp niet in strijd is met het bestemmingsplan/bouwbesluit van uw huis, en of de verbouwing vergunningspichtig is. 
Er zijn 3 categorieën waaronder uw verbouwing kan vallen: de vergunningsvrije, de melding plichtige en vergunningplichtige. Elke categorie heeft een eigen procedure. 
Het ministerie van VROM biedt de mogelijkheid om eenvoudig te controleren of uw verbouwing vergunningsplichtig is, klik hiervoor op bouwvergunningen-online. 
Mocht het zo zijn dat uw verbouwing vergunning plichtig is, kan dit soms wel twee á drie maanden duren voordat u mag gaan bouwen. 
Ondertussen maken wij de uiteindelijke opdrachtbevestiging. Wanneer bij leveranciers materialen worden ingekocht, controleren wij uiteraard voor u alle offertes. U ontvangt van ons de complete offerte, waarin is opgenomen waar het werk uit bestaat, de aanneemsom, de betalingen, de aanvang en duur van het werk, de algemene voorwaarden voor verbouwingen etc. 
 
Bouwfases 
 
Nu het contract is getekend, kunnen wij beginnen met de werkzaamheden. 
Er zijn twee bouwfases: de ruwbouwfase en de afbouwfase. In de ruwbouwfase worden alle bouwkundige elementen gedaan zoals: doorbraken van muren, het storten van funderingen, het plaatsen van muren en technische installaties. In de afbouwfase worden alle nieuwe elementen verder afgemaakt, denkt u hier bijvoorbeeld aan het plaatsen van de nieuwe keuken of het betegelen van de badkamer. 
Voordat wij beginnen ontvangt u van ons een planning, zodat u precies op de hoogte gehouden wordt over hoe de verbouwing verloopt. Met deze planning kunnen we de volgordelijkheid van de werkzaamheden plannen zodat ook bijvoorbeeld tijdig de keuken of badkamer wordt besteld. 
Het aantal dagen dat de verbouwing zal gaan duren is op de planning weergegeven in werkbare dagen. Bij een verbouwing die gedeeltelijk in de open lucht plaatsvindt kan het weer dusdanig slecht zijn dat er niet gewerkt kan worden. De planning loopt dan dus uit, omdat die dagen niet aangemerkt worden als werkbare dagen. 
 
Oplevering 
 
Als alle werkzaamheden gereed zijn wordt er 'opgeleverd'. Opleveren van een bouwwerk wil zeggen dat de bouw afgerond is en dat de aansprakelijkheid van de bouwer naar de opdrachtgever, u dus, overgaat. Echter, voor deze definitieve oplevering gaan wij met u een vooroplevering doen. 
Met deze vooroplevering wordt precies duidelijk waar er nog onvolkomenheden zitten en worden er afspraken gemaakt zodat bij de echte oplevering alle opleverpunten weg zijn gewerkt. Tijdens deze oplevering kan de opdrachtbevestiging gebruikt worden als checklist. Na de oplevering volgt er een serviceperiode van 3 maanden. Gebreken die in deze periode nog ontdekt worden, worden direct hersteld. 
 
Heeft u een bouwvergunning nodig? Als u bouwwerkzaamheden wilt gaan uitvoeren, heeft u in principe een bouwvergunning nodig. Dit geldt niet voor kleine, onopvallende bouwwerken. U hoeft zich hierover echter geen zorgen te maken. Wij adviseren u of u er een nodig heeft en vragen deze ook voor u aan. 
Tip: Wilt u meer weten over de voorwaarden voor vergunningsvrij bouwen en over het Bouwbesluit? Kijk dan op www.vrom.nl/bouwregelgeving. 
 
Onderhoud en renovatie 
 
In deze tak van ons bouwbedrijf hebben we reeds een lange lijst gerenommeerde klanten opgebouwd die vooral erg tevreden waren over de kwaliteit en de nazorg. 
 
We hebben o.a. meerdere oude boerderijen en monumentale panden onder handen gehad, in de particuliere sector maar ook voor grotere organisaties. Het is immers belangrijk dat u een goed gevoel krijgt bij ons als aannemer en het is dus goed te weten dat ook dit tot onze mogelijkheden behoort. 
 
Wij zijn ten allen tijde bereid vrijblijvend uw woning c.q. pand te inspecteren. Aan de hand van deze inspectie kunnen we u meer duidelijkheid verschaffen omtrent kosten en uitvoering voor herstel of onderhoud.