Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
Overbeek Timmerfabriek BV in
Haaksbergen
[Terug naar plaats Haaksbergen]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunstofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunstofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Overbeek Timmerfabriek BV
Textielstraat 22
7483PB Haaksbergen

tel: 053-5721409

Extra informatie

Het bedrijf   
Oprichter Johan Overbeek produceerde de eerste houten kozijnen al in 1919. Na acht jaar samenwerking met zijn compagnon Theo ter Huurne werden de activiteiten in 1927 geheel zelfstandig voortgezet onder de naam Timmerfabriek Overbeek. De locatie in het centrum van Haaksbergen werd in 2007 verruild voor de nieuwe, moderne fabriek op het bedrijvenpark Stepelo aan de Textielstraat 22. De huidige directeur, Jan Overbeek is inmiddels de derde generatie die de leiding heeft over het familiebedrijf Timmerfabriek Overbeek. Bouwkundig ingenieur Arend Jan Overbeek zit sinds enkele jaren in de onderneming en zal op den duur de leiding van het familiebedrijf Timmerfabriek Overbeek overnemen van zijn vader. 
 
Organisatie 
 
Overbeek Timmerfabriek BV is een degelijke producent van houten kozijnproducten. De onderneming telt 30 medewerkers. Dankzij de ervaring van Timmerfabriek Overbeek zijn wij in staat oplossingen te bieden afgestemd op de specifieke wensen en eisen van de klant. Hoogwaardige kwaliteit, innovatie op het gebied van houten kozijnproducten en een uitstekende service zijn enkele kernkwaliteiten van de organisatie. 
 
Het Management van Overbeek Timmerfabriek BV bestaat uit 
 
 • Algemeen Directeur, A.J.M. (Jan) Overbeek 
 • Verkoop & Ontwikkeling, A.J. (Arend Jan) Overbeek 
 • Financiële Administratie & HRM, M. (Mark) Meijerink 
 • Hoofd werkvoorbereiding, M.G. (Marijn) Winkelhuis 
 
Producten 
 
Overbeek Timmerfabriek BV is gespecialiseerd in het vervaardigen van houten binnen- en buitenkozijnen. Alle houten kozijnen van Timmerfabriek Overbeek voldoen aan de kwaliteitsrichtlijnen voor houten gevelelementen (KVT) die door de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten (NBvT) zijn opgesteld. Deze algemene eisen hebben betrekking op het ontwerp, de vervaardiging en de uitvoering van houten gevelelementen. De ramen en deuren worden standaard voorzien van een kierdichting. 
 
De houtenkozijnen en passiefkozijnen van Overbeek Timmerfabriek BV worden geproduceerd en geleverd met het KOMO certificaat. Voor de toepassing van hout uit duurzaam beheerde bossen verwerken wij hout met het keurhout label. De afwerking van de kozijnen vindt plaats op basis van concept I of II. Alle buitenkozijnen en passiefkozijnen worden geleverd met 10 jaar SGT garantie. 
 
Kozijnproducten 
 
 
Overbeek Timmerfabriek BV levert een breed scala aan kozijnproducten mocht u meer informatie wensen te ontvangen over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op. Met ons geavanceerde machinepark en geoptimaliseerde productieomgeving zijn wij in staat zowel grote als kleine producties te produceren in onze productieomgeving. Ons productassortiment bestaat uit: 
 
 • Buitenkozijnen 
 • Binnenkozijnen 
 • Stelkozijnen 
 • HSB en gevelelementen 
 • Energiebesparende kozijnen 
 
Brandvertragend 
 
Aan een gebouw worden verschillende eisen gesteld op het gebied van brandveiligheid. Specifiek voor gebouwen met verhoogde eisen op dit gebied, heeft Timmerfabriek Overbeek brandvertragende kozijnen ontwikkeld. Timmerfabriek Overbeek levert deze kozijnen in 30- en 60-minuten brandvertragendheid. De brandvertragende werking geldt uiteraard zowel bij de toepassing van glas en panelen als bij ramen en deuren. 
 
Geluidwerend 
 
Voor gebouwen die nabij extreme geluidsbronnen staan heeft Timmerfabriek Overbeek het geluidwerende kozijn ontwikkeld. Voorbeelden van deze situatie zijn spoorbanen, snelwegen of vliegvelden. De grote sponningen van deze kozijnen zijn geschikt voor het plaatsen van speciaal geluidwerend glas. Voor een gegarandeerde luchtdichte constructie worden de ramen en deuren van geluidwerende kozijnen voorzien van twee kierdichtingen. De door Timmerfabriek Overbeek ontwikkelde geluidwerende kozijnen hebben een geluidwering van 30 db(A). 
 
Klassiek 
 
Bij een oud gebouw hoort een bijpassend kozijn. Overbeek Timmerfabriek BV heeft een kozijn ontwikkeld met de uitstraling van de kozijnen zoals wij ze vroeger maakten, dat geheel voldoet aan de eisen van de moderne bouw. Voor zowel de stijlen als de dorpels bieden wij een brede keuze uit verschillende klassieke profielen. Voor de volmaakte klassieke afwerking levert Timmerfabriek Overbeek ramen en deuren met fraaie profielen en houten roeden op het glas.

Specialiteit
 • timmerfabriek 
 • Passiefhuiskozijnen 
 • energiebesparendekozijnen 
 • vanontwerptotmontage 
 • eigenfabricage 
 • eigenspuiterij 
 • grotereprojecten; 
 • o.a.woningbouw 
 • Energiebesparing