Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
Para B.V., Houten kozijnen industrie in
Nieuw buinen
[Terug naar plaats Nieuw buinen]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunstofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunstofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

Para B.V., Houten kozijnen industrie
Zuiderdiep 299
9521 AH Nieuw buinen

tel: (0599) 622033

Extra informatie

Para B.V., Houten kozijnen industrie, Houten Kozijnen Industrie is een industrie die al ruim 50 jaar haar ervaring omzet in zeer representatieve producten. Alle houten kozijnen, ramen en borstweringen worden geleverd met 10 jaar verzekerde productgarantie van het SGT. Op deze wijze is de opdrachtgever verzekerd van 10 jaar echte garantie. Kozijnen, ramen en deuren kunnen compleet worden geleverd met hang- en sluitwerk, slijtstrippen, tochtprofielen enz. De organisatie van Para B.V., staat onder voortdurende controle van Lloyd’s op naleving van de afgesproken procedures in het kwaliteitshandboek welke is getoetst en goedbevonden aan het NEN-EN-ISO 9001 certificaat. Bij certificering was Para B.V. één van de eerste timmerfabrieken in haar branche met een ISO-certificaat.   
Houten kozijn isoleert beter  
 
De Nederlandse bond van Timmerfabrikanten (NBvT) waarschuwt ervoor dat het niet goed aansluiten van een kozijn in de muur de isolatiewaarde ervan compleet teniet kan doen. De bond stelt dat hier met houten kozijnen doorgaans geen sprake van is, en dat het bij kozijnen van andere materialen vaak mis gaat. Vanwege vereiste duurzaamheid en energiebesparing moeten gevelconstructies steeds beter isoleren. Er is dan ook volop aandacht voor het vergroten van de esthetische en isolerende waarden van een kozijn, bijvoorbeeld door de toepassing van driedubbel glas. Het probleem komt om de hoek kijken als het kozijn moet worden geplaatst , aldus de NBvT. Dit gebeurt vaak zodanig slecht dat de isolerende waarde die een kozijn in principe heeft in de uiteindelijke toepassing door een slechte muuraansluiting kom te vervallen. De bond stelt echter ook vast dat dit niet voor houten kozijnen geldt. Mits zorgvuldig afgedicht zorgen houten spouwlatten en stelkozijnen niet alleen voor een stevige verankering van het houten kozijn in de muur maar deze verbindingsconstructies hebben zelf ook een uitstekende isolatiewaarde. Anders is dat met kozijnen die met behulp van stelstroken van triplex in de gevelconstructie zijn bevestigd, zoals dat regelmatig bij kozijnen van andere materialen gebeurt. Stelstroken worden vaak toegepast uit kostenoverweging en eenmaal gemonteerd is er aan de buitenkant van het gebouw geen zichtbaar verschil. Het verschil in prijs en kwaliteit zit in de spouw. Stelstroken geven een matige muuraansluiting. Ze zijn zwakker waardoor bij storm de kozijnen uit de gevel kunnen waaien en ze hebben een zeer lage isolatiewaarde met koudebruggen als gevolg. De NBvT meldt dan ook dat met de muuraansluiting het functioneren van een kozijn staat of valt. Daarbij worden nog de diverse voordelen van het houten kozijn aangehaald, waaronder dat het bij renovatie aan veranderde eisen kan worden aangepast.  
 
Para B.V., Houten kozijnen industrie, heeft geïnvesteerd in een nieuwe CNC-inkroosmachine. De machine is vorige week geleverd door Gerretsen Houtbewerkingsmachines. Door deze investering wordt het mogelijk dat drie werkplekken één werkplek wordt. De machine is van het type Select 46400 en beschikt over 6 boor/fraismotoren. 
 
SELECT Drevelboor- Beslagfreesmachine 46400 
 
Zeer universele bewerkingsmachine voor de timmerindustrie voorzien van een PCC besturing. De mogelijkheden van de PCC besturing worden maximaal benut waardoor een CNC bestuurde machine ontstaat met de bedieningseenvoud van een conventionele machine.De door Select B.V. zelf ontwikkelde software is geheel toegespitst op de praktijkeisen voor de Nederlandse timmerindustrie. ( KOMO en Politiekeurmerk). De eenvoudige bediening, de intelligente besturing, de software en de beperkte mechanische instelwerkzaamheden zorgen ervoor dat de kans op het maken van fouten tot het uiterste gereduceerd is.